Hava Durumu

#Yapay Zeka

Lodoshaber.Com - Yapay Zeka haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yapay Zeka haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyada ‘yapay kadın’ tuzağı! Haber

Sosyal medyada ‘yapay kadın’ tuzağı!

Yapay zekâ üretimleri, şimdi de sosyal medya karakterleri olarak karşımız çıkıyor. Instagram, TikTok ve Twitter’da yapay zekâyla üretilen seksi kadın görselleriyle sahte hesaplar açıldığı belirtildi. Bu görsellere inanan erkeklerin kandırıldığı ifade edildi. Sosyal medyada yüzlerce ‘dijital kadın’ olduğunu yazan ‘Daily Mail’ gazetesinde, “Karşısında gerçek kadın olduğunu zanneden erkekler bu hesaplara para gönderiyor ama karşılığında uygunsuz fotoğraflar alıyor” denildi. Bu hesaplardaki isimlerin ve görsellerin sahte olduğuna, her karakter için ayrı bir özgeçmiş yazıldığına dikkat çekilirken “Şu an teknoloji çok geliştiği için hangi fotoğrafın gerçek hangisinin sahte olduğunu anlamak çok zor” yorumu yapıldı.  BİLE BİLE TAKİP EDENLER BULUNUYOR Instagram’da çok sayıda takipçisi olan bazı hesaplardaki fotoğraflar dikkat çekiyor. Gerçekten ayırt edilemeyecek teknikte olsa da bazı fotoğrafların hep aynı bölgelerde çekilmesi, belli yüz ifadelerinin kullanılması dikkati çekiyor. Söz konusu hesaplarda sahtekârlığı dile getirenler de oluyor. Ama buna rağmen bazı kullanıcılar “yapay zekânın kadınları”nı takibe devam ediyor. SOSYAL MEDYAYA BAĞIMLI MISINIZ? Sosyal medya bağımlılığı, bireylerin sosyal medya platformlarına aşırı ve kontrolsüz bir şekilde olan dürtüsel kullanımlarıdır. Bu durum, sosyal medya platformlarına sürekli olarak zaman harcamak, tekrarlayan şekilde içerikleri kontrol etmek, bildirimlere anında tepki vermek ve sosyal medya kullanımı olmadığında huzursuzluk ve rahatsızlık hissetmek gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Sosyal medya bağımlılığı, bireyin günlük yaşamını, sosyal ilişkilerini, iş verimliliğini, dikkat süresini ve duygusal durumunu olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, sürekli karşılaşılan mükemmellik beklentisi ve beğeni almak için paylaşımların önemi gibi etmenler, bağımlılığı artırabilir. Sosyal medya bağımlılığıyla mücadele etmek için bireylerin şu adımları atmaları önerilir: Farkındalık: Sosyal medya kullanım alışkanlıklarını ve bağımlılığın etkilerini fark etmek önemlidir. Sınırlama: Sosyal medya kullanımını belirli bir zaman dilimine sınırlandırmak veya belirli günlerde kullanmamak yardımcı olabilir. Bildirimleri azaltma: Bildirimleri kapatmak veya azaltmak, sürekli olarak sosyal medyaya bakma dürtüsünü azaltabilir. Alternatif aktiviteler: Sosyal medya yerine farklı hobiler veya aktiviteler denemek, bağımlılığı azaltmada yardımcı olabilir. Destek almak: Bağımlılıkla mücadelede profesyonel yardım veya destek gruplarından faydalanmak önemlidir. Sosyal medya bağımlılığı ciddi bir konu olabilir ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer birisinin sosyal medya bağımlılığından şüpheleniyorsanız veya kendiniz bu konuda sorun yaşıyorsanız, uzman bir sağlık uzmanından yardım almanız faydalı olacaktır.

Beyaz Saray'da yapay zeka zirvesi Haber

Beyaz Saray'da yapay zeka zirvesi

Tüm yeteneklerine karşın yapay zekanın barındırdığı tehlikeler endişe veriyor. Yapay zekanın güvenli kullanımını sağlamak için Beyaz Saray teknoloji zirvesine ev sahipliği yaptı. ABD Başkan yardımcısı Kamala Harris teknoloji devleri ile bir araya geldi. Beyaz Saray, yapay zeka güvenlik zirvesine ev sahipliği yaptı. ABD Başkan yardımcısı Kamala Harris sektörün önde gelen şirketleri Google, Microsoft, ve OpenAI CEO'ları ile buluştu.. Toplantıya ayaküstü uğrayan ABD Başkanı Joe Biden, teknoloji devlerinden "halkı koruyacak" adımlar atmalarını istedi. ABD Başkanı Biden, "Yaptığınız şey muazzam bir potansiyelin yanı sıra muazzam bir tehlike içeriyor. Umarım ilerlemenin yanı sıra toplumu korumak için en çok neye ihtiyacımız olduğumuz konusunda bilgilendirirsiniz." dedi. ABD yönetimi, yapay zeka yarışının risklerini azaltmak için yeni adımlar atılacağını ve bu alanda faaliyet gösterecek yeni girişimcilere 140 milyon dolar fon sağlanacağını duyurdu. Kontrolsüz bir şekilde gelişen yapay zekanın, "dolandırıcılık riskini artırabileceği ve veri gizliliğini ihlal edebileceği" uyarısı yapılıyor. Yapay zekanın 'babası' olarak tanınan bilgisayar bilimci Geoffrey Hinton, yapay zekanın tehlikelerine dikkat çekmiş, "pişmanım" diyerek geçtiğimiz gün Google'daki görevinden ayrılmıştı. Aralarında Elon Musk'ın da olduğu binden fazla teknoloji uzmanı, güvenlik önlemleri oluşturuluncaya kadar yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine ara verilmesini talep etmişti.

Yapay zekade yeni eşik...Düşünceleri metne dönüştürebiliyor Haber

Yapay zekade yeni eşik...Düşünceleri metne dönüştürebiliyor

ABD’de yer alan Texas Üniversitesi'nden bilim insanları, bir kişinin zihnini okumak ve en derin düşüncelerini metne dönüştürmek için bir yapay zeka (AI) programı geliştirdi. Araştırma kapsamında, üç  katılımcı bir MRI makinesinde yatarken çeşitli hikayeler dinledi. Katılımcılardan, daha sonra farklı bir hikaye okumaları veya kendi hikayelerini oluşturmaları istendi ve bir kod çözücü yazılım  daha sonra MRI verilerini gerçek zamanlı olarak metne dönüştürdü.  KİŞİSEL MAHREMİYET ENDİŞESİ Çalışmanın baş yazarı Jerry Tang, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Geliştirdiğimiz teknolojinin kötü amaçlar için kullanılabileceği yönündeki endişeleri çok ciddiye alıyoruz. Bundan kaçınmaya çalışmak için çok fazla zaman ayırmak istiyoruz." Bence şu anda, teknoloji bu kadar erken bir durumdayken, proaktif olmak ve örneğin, insanların zihinsel mahremiyetini koruyan, insanlara düşüncelerine ve haklarına sahip olma hakkı veren politikalar çıkarmaya başlamak önemlidir.İnsanların bunları yalnızca istedikleri zaman kullandıklarından ve bunun onlara yardımcı olduğundan emin olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.  Bununla birlikte araştırmacılar, geliştirdikleri yapay zekanın  bir kişinin düşüncelerini başarılı bir şekilde yorumlayabilmesi için 16 saatlik eğitim aldığından, yeni teknolojinin  henüz insanların kişisel mahremiyetleri yönelik bir tehdit oluşturmadığını vurguladı.  Çalışmanın yazarları ayrıca, yapay zekanın katılımcıların okudukları veya oluşturdukları hikayeleri tam olarak kopyalayamadığını ve  sadece ana noktaları yakaladığını belirtti.  Örneğin, “Daha ehliyetim yok” diyen bir konuşmacıyı dinleyen bir kişinin düşünceleri, yapay zeka tarafından “'henüz araba kullanmayı öğrenmeye bile başlamadı” şeklinde metne dönüştürdü. Katılımcılar ayrıca, yapay zekanın düşüncelerini okumasını durdurmak için zihinsel olarak çeşitli hayvanların isimlerini listelemek gibi yöntemler kullanarak teknolojiyi kısmen manipüle etti. DÜŞÜNCELERİ METNE DÖNÜŞTÜREN YAPAY ZEKA NASIL ÇALIŞIYOR? Üç çalışma katılımcısı, beyin aktivitesini toplayan bir MRI makinesinde yatarken hikayeler dinledi. Daha sonra 'kod çözücü' adı verilen bir AI aracına MRI verileri ve dinledikleri hikayeler verildi ve beyin aktivitesini belirli kelimelerle ilişkilendirmek için eğitildi.  Katılımcılar daha sonra MRI makinesine geri kondu veya farklı bir hikaye okumaları ya da kafalarında yeni bir hikaye uydurmaları istendi.Kod çözücü daha sonra MRI verilerini gerçek zamanlı olarak metne çevirerek yeni hikayelerinin ana noktalarını yakaladı.

Haber

"Yapay zekanın atası" Geoffrey Hinton: Pişmanlık duyuyorum

Yapay zeka yeni aşamaya geçti: İnsanların düşüncelerini metne dönüştürebiliyor Yapay zekanının teknoloji sisteminin de yaratıcısı olan Hinton, New York Times'a bir röportaj verdi. 75 yaşındaki bilim insanı, bilgisayarların beklenenden çok daha kısa sürede insanlardan daha akıllı hale gelebileceğini fark edince; bu konudaki görüşlerini özgürce paylaşabilmek için Google'dan istifa ettiğini söyledi. Hinton'a göre yapay zekanın gidebileceği en kötü senaryolarından biri de kötü amaçlarla kullanılması... Hinton; gazeteye verdiği demeçte "kötü aktörlerin onu kötü şeyler için kullanmasını nasıl engelleyebileceğinizi görmek zor" ifadesini kullandı. İngiliz bilim insanı, BBC'ye yaptığı açıklamadaysa, bu konuyu Putin örneğiyle anlattı. Hinton; "Putin’in, robotlara kendi alt amaçlarını yaratma imkanı tanıdığını varsayalım. Bu sonunda ‘daha fazla güç elde etmem gerek’ gibi alt amaçlar doğurabilir” yorumunda bulundu. Geoffrey Hinton; yapay zeka tarafından yaratılan yanlış bilginin yayılımı konusunda da uyarıyor. İnternetin sahte fotoğraflar, videolar ve metinlerle dolup taşacağını ve ortalama bir insanın "artık neyin doğru olduğunu bilemeyeceği"ni aktaran Hinton, yapay zekanın zamanla iş piyasasını alt üst etmesinden de endişeli. CHAT GPT'NİN YOK EDECEĞİ MESLEKLER ChatGPT  gibi sohbet robotlarının kişisel asistanlık ya da çevirmenlik gibi mesleklerin yerini alabileceğini söylüyor.  Aralarında Elon Musk'ın da olduğu binden fazla teknoloji uzmanı, yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine ara verilmesini talep eden bir mektup yayınlamıştı. Geoffrey Hinton o mektubu imzalamamıştı.

BTS grubunun yıldızına benzemeye çalışırken ölmüştü... Yapay zeka hilesiymiş! Haber

BTS grubunun yıldızına benzemeye çalışırken ölmüştü... Yapay zeka hilesiymiş!

Geçtiğimiz günlerde 22 yaşındaki oyuncunun yaptırdığı estetik operasyonlar sonucu hayatını kaybetmesi gündem olmuştu. ABD yapımı bir drama dizisinde K-pop grubu BTS'in üyesi Jimin'i canlandırabilmek için 220 bin dolar harcayan Kanadalı oyuncunun 12 estetik operasyon sonrası hayatını kaybettiği bildirilmişti. Saint von Colucci adlı oyuncunun K-Pop  yıldızı Jimin'e benzemek için yaptırdığı operasyonlar sonucu öldüğü haberinin şaka olduğu ortaya çıktı. 24 Nisan'da Daily Mail'de yayınlanan haber siteden kaldırıldı. Variety'nin haberine göre, haberin kaldırılmasına ilişkin Daily Mail hiçbir açıklamada bulunmadı. Oyuncunun ölüm haberini birçok site güncelleyerek yapay zeka yardımıyla yapılmış bir şaka olduğunu duyurdu. Oyuncunun ölüm haberini The Hype Company PR adlı grup yayınlamıştı. Bu haberden önce, oyuncunun profili hakkında çok az bilgi bulunuyordu. Oyuncuya ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabı geçtiğimiz hafta birkaç kez kapandı ve tekrar açıldı. Oyuncunun profilindeki gönderilerin oyuncu hakkında hiçbir bilgi vermemesi dikkat çekti. VARLIĞI BİLE ŞÜPHE UYANDIRDI Oyuncunun ölüm haberini ve neden öldüğünü paylaşan The Hype Company PR'ın mailinde oyuncunun estetik operasyon öncesi ve sonrası görselleri yer alıyordu. Yapay zeka dedektörüne göre, fotoğraflardan biri yüzde 75 oranında yapay zeka ürünü. Görsellerin yer aldığı dosyaya ise şu anda ulaşılamadığı bildirildi. Oyuncunun ölüm haberinin yalan olduğunun ortaya çıkmasının ardından oyuncunun varlığı bile şüphe uyandırdı. Haberi yayan The Hype Company PR'E birkaç soru yönelten Variety hiçbir cevap alamadığı paylaştı. Gazetecesi Raphael Rashid "Tüm işaretler ortadaydı. Çok fazla tutarsızlık vardı" diyerek bu haberin şaka olduğunu doğruladı.

Yeni bir eşik: Yapay zeka davada karar verdi! Haber

Yeni bir eşik: Yapay zeka davada karar verdi!

Son zamanların en çok konuşan yeni teknolojilerden biri olan yapay zeka robotu Chat GPT, insanların gündelik ve iş yaşamlarına giderek daha fazla yer almaya başlıyor. Kolombiya'da bir hakim, çocukların tıbbi haklarına ilişkin bir davada karar hazırlarken ABD’li teknoloji şirketi OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT'ye danıştı. Kolombiya’nın batısındaki Cartagena kentinde hakim Juan Manuel Padilla, bir davada otistik bir çocuğun ebeveynlerinin sınırlı geliri nedeniyle tıbbi randevu, terapi ve ulaşım için ücret ödemesini engellemeye karar vermek için bir davada ChatGPT’den tavsiye istediğini söyledi.  "HAKİMLERİN YERİNE GEÇEMEZ" Padilla, ChatGPT ve bu tür diğer yapay zeka programlarının "metinlerin hazırlanmasını kolaylaştırmada" yardımcı olabileceğini ancak hakimlerin "yerine geçemeyeceğini" vurguladı. Bununla birlikte Padilla, 30 Ocak'ta, çocuğun tıbbi masraflarının ve nakil masraflarının sigortası tarafından ödenmesi gerektiğini belirterek çocuğun lehine karar verdi ve kararında dava hakkında ChatGPT'ye danıştığını yazdı.  Diğer taraftan, Kolombiya hukuku, mümkün olan durumlarda karar alınmasında teknolojinin kullanımına izin veriyor. Padilla, kararında  belirli durumlarda sanal araçların kullanılabileceği 2022 tarihli 2213 sayılı Kanun'u uyguladığını savundu.Ancak hakim, metin üreten yapay zeka robotunun kendisine ne ölçüde yardımcı olduğunu belirtmedi. Yapay zeka ise hakimin sorusuna verdiği yanıtta, "Evet, bu doğru. Kolombiya'daki düzenlemelere göre, otizm teşhisi konan reşit olmayan çocuklar tedavileri için ücret ödemekten muaftır." ifadelerini kullandı. Öte yandan, 2022'de Kolombiya, kamu avukatlarının işlerini daha verimli hale getirmek için mümkün olan yerlerde teknolojileri kullanmaları gerektiğini öneren bir yasayı onayladı. Padillla, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hakimlerin adalet ve teknolojinin evriminden haberdar olması gerekiyor. Covid-19 pandemisinden bu yana mahkemelerde yeni teknolojileri kullanmaya başladık ve bu bize çok büyük bir imkan sunuyor. Bugün ChatGPT kullanabiliriz. Ancak daha sonra hakimler için daha fazla araç ortaya çıkabilir.” dedi. CHATGPT NEDİR? ChatGPT, insanlarınkine benzer metinler oluşturmak için GPT (Generative Pre-training Transformer) mimarisinin bir çeşidini kullanan büyük bir dil modeline deniliyor. Çeşitli internet metinleri üzerinde eğitilen sohbet robotu ve çok çeşitli komutlara tutarı yanıtlar üretebiliyor. Model, dil çevirisi, soru yanıtlama ve konuşma gibi çeşitli görevler için ince ayar yapılabiliyor. ABD’deki  OpenAI adlı kuruluşun ı araştırma ekibi tarafından yaratılan ChatGBT, yeni araştırma ve gelişmelere dayalı olarak güncellenmeye devam ediyor. Ayrıca teknoloji devi Microsoft, ChatGPT'ye 10 milyar dolar yatırım yaptı ve teknolojinin insanların bilgisayarlarla etkileşim şeklini değiştireceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.