Hava Durumu

#Sinan Oğan

Lodoshaber.Com - Sinan Oğan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sinan Oğan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Oğan: “Türk milliyetçilerinin adayı Sinan Oğan'dır” Haber

Oğan: “Türk milliyetçilerinin adayı Sinan Oğan'dır”

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, Karslılarla buluştu. Erzurum’dan Kars’a gelen Oğan, ilk önce Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya geldi. Esnafı iş yerinde ziyaret eden Oğan, esnaftan 14 Mayıs seçimlerinde destek istedi.    Sinan Oğan, daha sonra Kazımpaşa Caddesi’ne geçti. Oğan’ı burada vatandaşlar ellerinde bayraklarla karşıladı. Kazımpaşa esnafını da ziyaret eden Oğan, kalabalığa seslendi.    Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, “İmza aşamasını geçtik, Türkiye’deki 4 Cumhurbaşkanı adayından 1’isi Karslıdır, hemşehrinizdir, evladınızdır. Şimdi sıra sizde, bu coğrafyanın zorluklarını biliyorsunuz, bu coğrafyadan çıkıp bu noktalara gelmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Sinan kardeşiniz çalıştı, çabaladı, tehditlere boyun eğmedi, Sinan Oğan’ı hayatıyla tehdit ettiler vazgeçmedi, ihraç ettiler geri durmadı. Sinan Oğan dedi ki, Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağım” dedi.    Oğan, “Bu seçimlerde bazıları diyor ki, Sinan Oğan’ın şansı yok. Bana bugün gelen anketlerde yüzde 12’yi geçen bir Sinan Oğan, hızla yükselirken, biz diğer adayları geride bırakacağız. 2’nci tura biz kalacağız. 2’nci turda kazanma şansı yüksek olan aday Sinan Oğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenlerin 2’nci tercihi Sinan Oğan’dır. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verenlerin 2’nci tercihi Sinan Oğan’dır. Muharrem İnce’ye oy verenlerin 2'nci tercihi Sinan Oğan’dır. Ancak Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin, Karslıların tercihi Sinan Oğan’dır” diye konuştu.    Oğan, daha sonra kalabalıkla birlikte Andımızı okudu. Oğan, Kars’tan ayrılarak Iğdır’a geçti.

İnce’den Oğan’a yanıt: İzlenme oranına bir bakalım Haber

İnce’den Oğan’a yanıt: İzlenme oranına bir bakalım

Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın Muharrem İnce’nin oylarının kendisine kaydığı yönündeki açıklamasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, “Ben Babala TV’ye çıktım. Sayın Sinan Oğan da çıktı. Bir hafta sonunda yayınlanınca bakalım izlenme oranından oy oranını da çıkarırız diye düşünüyorum. Erken konuşmamak lazım. İzlenme oranına bir bakalım oy oranı da 3 aşağı 5 yukarı belli olur” dedi.      Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, memleketi Yalova sokaklarında gezerek vatandaşları ve esnafları selamladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet, Fatih, Spor, Caddesi, Kartali, Çeşme Sokak ve İstanbul Caddesi üzerinde devam etti. İstanbul Caddesi’ndeki seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiren İnce, yaptığı konuşmada, "Slogan ne, ‘Ne sağdan, ne soldan Atatürk’ün yolundan. Ne cumhur ne millet, tek yol memleket. Düzlüğe çıkaracağız bu memleketi. Uçurumun kenarından çekip alacağız. Ne Erdoğan’la olur, ne Erdoğan’ın eskileriyle olur. İkisi ile de olmaz. Üçüncü bir yol lazım bize üçüncü bir yol. Onun için yollardayız. Dün İzmir’deydim, bugün Yalova’dayım. Devam edeceğiz. Merak etmeyin daha 25 gün var. Bu işi bitireceğiz. Hiçbir kimsenin şüphesi olmasın. Bir yanda tek aday, öbür yanda tek aday. Ya biz tek adamdan bıktık. Niye tek aday? Sandık orada yarışalım. ‘Sonuç kötü olursa faturayı sana keseriz.’ Yapma ya. Demek ki siz sonucun kötü olmasıyla uğraşıyorsunuz. Demek ki sizin derdiniz, 17 parti bir araya gelmişsiniz. 11 büyük şehir var. Trilyonlarca lira hazine yardımı var. Gazeteleriniz, televizyonlarınız var. Bu garibanın bir tane 2006 model otobüsü, bir de telefonu var. Bir otobüsle, bir telefonla, bu iktidarı da bu muhalefeti de birlikte göndereceğiz. Alayını paketleyeceğiz, alayını" dedi.    İnce, ardından irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, diğer Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın, “Muharrem İnce’nin oyları bana kaydı” açıklamasını değerlendirdi. Öncelikle Sinan Oğan’a başarılar dileyen İnce, “İkincisi ben Babala TV’ye çıktım. Sayın Sinan Oğan da çıktı. Bir hafta sonunda yayınlanınca bakalım izlenme oranından oy oranını da çıkarırız diye düşünüyorum. Erken konuşmamak lazım. İzlenme oranına bir bakalım oy oranı da 3 aşağı 5 yukarı belli olur" dedi.

Sinan Oğan: "20 senedir bu ülkenin muhalefetinde de Kılıçdaroğlu ve İnce vardı"  Haber

Sinan Oğan: "20 senedir bu ülkenin muhalefetinde de Kılıçdaroğlu ve İnce vardı" 

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bugün Kocaeli’yi gezdi. Oğan, kentin farklı ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelip temaslarda bulundu. İzmit’te basın mensuplarına açıklama yapan Oğan, 20 yıldır ülkenin muhalefetinde olan Kılıçdaroğlu ve İnce’ye eleştirilerde bulunarak, “Bildiğiniz gibi yurt gezilerine yağmur çamur demeden devam ediyoruz. Bugün bütün ilçeleri dolaşa dolaşa geldik ve buradan da Sakarya’ya geçeceğiz. Oradan Bolu’ya, oradan Zonguldak’a, oradan Ankara’ya sonra da hafta sonu Belçika, Hollanda ve Almanya gezileri yapacağız. Niye geziyoruz? Çünkü insanlarımıza bir şeyi anlatmak istiyoruz ve demek istiyoruz ki; 20 senedir bu ülkenin yönetiminde AK Parti var idiyse, 20 senedir bu ülkenin muhalefetinde de Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce vardı. Daha önce aday oldular, defalarca yarıştılar, kaybettiler. Şimdi artık yeniden, yine aday olmalarının bu ülkeye sağlayacağı hiçbir şey yoktur. Bir tek biz herhangi bir partinin adayı, üyesi, genel başkanı değilken ancak ve ancak Ata İttifakı’nın aday gösterdiği tarafsız bir cumhurbaşkanı adayı olarak karşınızdayız” dedi.      “Türk milletinin liyakatli her vatandaşının uygun görevlere atanmasını sağlayacağız”    İktidara gelirlerse partidaşlık veya yandaşlık gibi kavramları olmayacağını belirten Oğan, “Yarın biz iktidara gelirken kadrolarımızı oluşturduğumuzda kendi partidaşlarımız, yandaşlarımız gibi bir kavramımız olmayacak. Türk milletinin liyakatli her vatandaşının uygun görevlere atanmasını sağlayacağız. Biraz önce bir genç kardeşimiz, ‘Eğitimle ilgili neler yapacaksınız?’ dedi. Türkiye’de eğitimi devlet politikası haline getireceğiz. Biz artık geçmişin tartışmalarını, kısır çekişmelerini, toplumu kamplaştırmalarını bir tarafa bırakıp ülkemizi aydınlık yarınlara çıkarmak için yola çıktık. Bunun için en genç, en enerjik, en donanımlı aday olduğumuzu iddia ediyoruz ve öyle olduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu.      “Türkiye’nin sporda, sanatta ileri gitmesi için devletimizin desteğini sonuna kadar genç kardeşlerimize göstereceğiz”    Sporcu yetiştirmeye verecekleri önemin de altını çizen Oğan, “Birçok yetenekli sporcu genç kardeşimiz üniversiteye gelene kadar spor yapıyor, üniversiteye hazırlık döneminde dershaneye gitmekten, ders çalışmaktan sporu bırakıyor. Üniversiteye gittiğinde üniversiteler yetenekli genç sporcuları bulamadığı için bu gençlerimiz dünya şampiyonu olma potansiyeli varken üniversitede herhangi bir öğrenci gibi okuyup hayatlarını devam ettiriyor. O sebeple de yetenek avcısı birçok antrenörü sahaya çıkaracağız. İlkokuldan, ortaokuldan, liseden, Anadolu’dan gençlerimizi bulacağız ve Türkiye’nin sporda, sanatta ileri gitmesi için devletimizin desteğini sonuna kadar genç kardeşlerimize göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan, Çanakkale'de vatandaşlardan destek istedi Haber

Sinan Oğan, Çanakkale'de vatandaşlardan destek istedi

Bir dizi temaslara bulunmak üzere Çanakkale’ye gelen Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Çanakkale milletvekilleri adaylarının tanıtım toplantısı öncesi, kordon boyunda partililerle birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara sohbet eden ve kendisini tanıtan Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs Genel Seçimleri için destek istedi.    Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ardından yaptığı açıklamada ise, adaylık sürecinde gerçekleştirdikleri tur kapsamında Çanakkale'yi ziyaret ettiklerini söyledi. Burada Çanakkaleli vatandaşlarla görüştüklerini belirten Sinan Oğan, "Ben artık Cumhurbaşkanı adayıyım ve artık sadece Iğdırlılar hemşehrim değil, 81 vilayetin 81 ilinde yaşayan insanlar da benim artık hemşehrimdir. Biz tarafsız ve partisiz Cumhurbaşkanı adayı olarak yola çıktık. Ata İttifakı’nın ortak adayı olarak yola çıktık. O yüzden de bütün vatandaşlarımız arasında eşitliği sağlamak için yola çıktık. Çanakkale, Türk tarihinin en önemli şehirlerinden birisidir" dedi.    Çanakkale ve Sarıkamış'ın Türk tarihindeki yerini ve önemini yakından bilen ve kavrayan birisi olduğunu ifade eden Oğan, şöyle devam etti:    "Çanakkale'miz maalesef ki çok fazla devlet bütçesinden destek alamamış, planlama açısından yeterli dikkat ve özeni merkezi hükümet tarafından görmemiş bir şehrimiz. Çanakkale'nin bununla beraber yereldeki sorunlarının da biz farkındayız. Ancak sadece Çanakkale'nin değil, biz Türkiye'deki sorunların da farkındayız. Biliyoruz ki adalet olmadan ekonomik kalkınma olmaz. Ekonomik kalkınma için istikrar gerekiyor. İstikrar için doğru düzgün bir ekonomi politikası gerekiyor. Çanakkale'deki en önemli sorunlarımızdan birisi de, ekonomi politikamızın genel olarak Türkiye'de uygulanan ekonomi politikamızın yanlışlığının burada da neticelerini görüyoruz. Gelirken yol kenarında mağazaların bir kaçına uğradım ve çoğunun hani en kalabalık saatleri olması gerekirken boş olduğunu gördüm. Ekonomik krizi biz bütün derinden hissediyoruz."    Sinan Oğan, en büyük seçim vaatlerinden birinin ise belirli illeri ve belirli merkezleri ve İstanbul'un mevcut sanayisini bölgelere dağıtmak olduğuna dikkat çekti. Çanakkale'nin bu anlamda doğasını koruyarak bunları yapmak istediklerini kaydeden Oğan, "Çanakkale çünkü Türkiye'nin en doğal zenginlikleri, en güzel şehirlerimizden birisi. Her bir karışında şehit kanı var. Her bir karışında tarih yazıyor. Her bir sokağında Mustafa Kemal Atatürk'ün izi var. O yüzden de inşallah hem Çanakkale'mizi hak ettiği yere kavuşturmak, hem de ülkemizi yirmi birinci yüzyılın hak ettiği lider ülke sıfatına kazandırmak için diğer adaylardan daha genç, daha dinamik, dünyayı daha iyi bilen, köhne siyaset anlayışını, köhne siyasetin birbirine çamur atma anlayışını bir tarafa bırakıp ülkemizi teknolojiyle, demokrasiyle, aydınlık yarınlarla buluşturmak için buradayız. Ve buradan Balıkesir'e oradan Yalova'ya Bursa'ya yurt gezilerimize devam ediyoruz. İnşallah İstanbul'da da pazar günü Halkalı'da kapalı spor salonunda büyük bir toplantımız olacak" diye konuştu.

Sinan Oğan’dan CHP’ye ‘seçim güvenliği’ ziyareti    Haber

Sinan Oğan’dan CHP’ye ‘seçim güvenliği’ ziyareti   

Sinan Oğan’ı parti genel merkezinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı karşıladı. Toplantının andından basın mensuplarına açıklama yapan Sinan Oğan, seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarının açık tutulacağını söyledi. Oğan, “Bugün seçim güvenliği ile ilgili endişelerimizi paylaşmak için kendisini ziyaret ettik. Kendisinin Millet İttifakı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. Karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için arkadaşları görevlendirdik. Bu seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik. Seçmen listesinde oldukça fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı, başka bölgelerden seçmenlerin olduğunu tespit ettik. Bu yönde endişelerimiz var” diye konuştu.    Oğan, deprem bölgesinden ayrılan 2 milyon vatandaşın sadece 450 bininin kayıt altına alındığını belirterek, "Diğer bir endişemiz deprem dolayısıyla bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenin sadece 450 bininin kayıt altına alınması ama 1 milyon 626 bin seçmenin kayıt yaptırmamış olmasıdır. Bu hem seçmen iradesinin sandığa yansıması noktasında büyük bir sıkıntıdır hem de seçim güvenliğini sıkıntıya sokacak bir konudur. Depremde kayıpların açıklanan sayıların daha üzerinde olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.      “Muharrem İnce'den ve Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu talep ettik”    Seçimlere demokratik bir ortamda ve vatandaşların aklında hiçbir soru işareti kalmadan gidilmesi gerektiğine vurgu yapan Sinan Oğan, “Biz demokratik bir ortamda, seçim güvenliğinin sağlanmış olduğu ve vatandaşların aklında herhangi bir soru işaretinin olmadığı bir seçime gitmek istiyoruz. Ata İttifakı ve onu oluşturan siyasi partilerle beraber biz sandık görevlisi, müşahit kartı, oy ve ötesi gibi farklı kuruluşlarla çalışmalar yapıyoruz. Yanlış bilmiyorsam 4 siyasi parti sandık başı görevlisi tayin edecek, beşinci görevli kısmı örneğin boş kalacak. Bizim tespitlerimiz, bizim öngörülerimiz ülkemizin bu en önemli seçiminde hala karanlık noktaların, gri alanların olduğu yönündedir. Bunun ortadan kaldırılması için hem Sayın Muharrem İnce'den hem Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu talep edip, kabul ettikleri takdirde kendilerini de ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.