Hava Durumu

#Reform

Lodoshaber.Com - Reform haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Reform haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Altın Küre tepkilerden sonra reform! Haber

Altın Küre tepkilerden sonra reform!

Altın Küre Ödülleri'ni dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA), gelecek yıl 81'incisi düzenlenecek olan ödül töreninde oy kullanacak üyelerine 215 uluslararası üye daha eklediğini duyurdu. 95 mevcut üyeye dahil edişen 215 yeni uluslararası üye ile birlikte HFPA'nın toplam üye sayısı 310'a çıktı. HFPA, seçmen sayısındaki artışın, oylama organının boyutunu ve çeşitliliğini artırma amacı taşıdığını açıkladı. Birlik, Los Angeles Times gazetesinin, HFPA'nın demografisi ve yönetimiyle ilgili iddialarının ardından çok sayıda reform yaptı. Altın Küre Ödülleri, geçen yıl Hollywood tarafından boykot edilmişti. Los Angeles Times'ın Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin Amerikalı olmayan gazetecilerden oluşan üyeleri arasında hiç siyahi üye bulunmadığını bildirmesinin ardından, stüdyolar, reklamcılar ve oyuncular Altın Küre'ye katılmaktan vazgeçeceklerini açıklamıştı. Scarlett Johansson, HPFA'nın kendi içindeki reformları geciktirmesi üzerine, sinema sektörü çalışanlarına birlikten çekilme çağrısı yapmıştı. Tom Cruise, üç Altın Küre ödülünü iade etmişti. NBC, Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin temsiliyet konusunda aldığı tepkiler üzerine 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacağını açıklamıştı. Tepkiler üzerine reformları hızlandıran HFPA, oylama organında şu anda Kamerun, Kosta Rika, Küba, Guatemala, Kazakistan, Malezya, Sırbistan ve Tanzanya gibi yeni eklenen ülkelerden uluslararası seçmenler de dahil olmak üzere toplam 76 ülkeden üyenin yer aldığını belirtti. Örgüte göre, oy veren kitlenin yüzde 58'i etnik çeşitlilik içeriyor. HPFA'da yüzde 25 Latin, yüzde 14 Asyalı, yüzde 10 siyahi, yüzde 9 Orta Doğulu ve yüzde 42 beyaz üye yer alıyor. HPFA ayrıca, oylama organının en az yüzde 17'sinin kendini LGBTİ olarak tanımlayan kişilerden oluştuğunu belirtti. HPFA, 80. Altın Küre Ödülleri için oylama organının, yüzde 52'sinin kendini etnik olarak farklı olarak tanımlayan 200 seçmenden oluştuğunu söyledi. HFPA, uluslararası seçmenlerin Altın Küre Ödülleri Davranış Kurallarına tabi olacağını ekledi. HFPA Başkanı Helen Hoehne, "Yaklaşan 81. Altın Küre Ödülleri için 300 seçmene ulaşma hedefimizi, kapsamlı bir küresel işe alım çabası sayesinde aştık" dedi. Hoehne, "Yüzde 58'inin kendini etnik olarak çeşitli olarak tanımladığı, gerçek anlamda küresel bir oylama organı oluşturma konusunda benzeri görülmemiş başarı, bizi heyecanlandırıyor" diye ekledi. HFPA'nın Çeşitlilik Sorumlusu Neil Phillips, "Çeşitli seçmenleri belirlemek, dahil etmek ve aktif olarak işe almak için ortaya konulan çabalar, Altın Küre'nin kendisini genişletme ve yeniden şekillendirme vaatlerini yerine getirdiğinin güçlü bir kanıtıdır" dedi. 81. Altın Küre Ödülleri, 7 Ocak 2024'te düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Macron: Bu reformu onaylamak zorundaydım Haber

Macron: Bu reformu onaylamak zorundaydım

Fransa'da tartışmalı emeklilik reformunun Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan kabul edilmesinin ardından sessizliğini bozdu. Fransız basınına konuşan Macron, kitlesel protestolara neden olan tartışmalı emeklilik reformunu savundu. Macron, “Bu reformu yapmaktan zevk aldığımı mı sanıyorsun? Hayır. Daha önce pek çokları gibi tozları halının altına süpürebilirdim. Ne kadar beklersek durum o kadar kötüleşecek” ifadelerini kullanarak, sistemin artık dengeli olmadığını ve emekli sayısının 2030'larda 20 milyona ulaşacağını belirtti.    Emeklilik reformunun yıl sonuna kadar uygulanması gerektiğini vurgulayan Macron, çalışanların işletmeler kar ederken hükümetten daha fazla çaba göstermesini istediğini hissettiğini söyledi. Macron, "Süper karlar elde eden ve bu parayı kendi hisselerini geri almak için kullanan büyük şirketlerimiz var. Hükümetten istisnai bir katkı için çalışmasını isteyeceğim, süper karlar olduğunda, kendi hisselerini geri almaya hazır şirketlerin çalışanları bundan yararlanabilsin. Adil bir paylaşım olsun” dedi.    Macron, çocuk bakımı, ulaşım ve barınma konularında daha iyi destek sağlayarak insanları işgücü piyasasına teşvik etmek istediğini söyledi. Sendikalara saygı duyduğunu ve insanların meşru bir protesto hakkına sahip olduğunu aktaran Macron, hükümetin onların görüşlerini dikkate alması gerektiğini söyledi. Ancak milletvekillerine ve belediye başkanlarına yönelik şiddeti ve tehditleri kınayan Macron, Fransa’daki son durumu ABD Kongre Binası’na yapılan baskın, Brezilya ve Hollanda’daki protestolar ve Fransa’daki geçmiş protestolarla karşılaştırarak, “Asi olan grupları kabul edemeyiz” dedi.    Macron ayrıca, sendikaları emeklilik sistemindeki değişiklikler konusunda müzakere veya uzlaşma sağlamamakla suçladı.      Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti    Emeklilik reformu, Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrası kullanılarak kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti. Verilen ilk gensoru önergesi 278 milletvekilinin lehte oy vermesine rağmen 287 olan oy çoğunluğunun 9 oyla sağlanamaması nedeniyle reddedilmişti. İkinci gensoru önergesi ise 94 lehte oy alarak başarısız olmuştu. İki gensoru önergesinin de Ulusal Meclis’te başarısız olmasının ardından emeklilik reformu yasalaşmıştı. Reformun yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.    Ülke genelinde protestolara yol açan reforma göre, Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. 2027'den itibaren emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek.

Fransa'da tansiyonu tırmandıracak sözler: Bu artık!.. Haber

Fransa'da tansiyonu tırmandıracak sözler: Bu artık!..

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Fransa'da emeklilik reformu kapsamında emeklilik yaşının kademeli olarak 64'e yükseltilmesi hakkında yaptığı açıklamada, "Bu artık tartışmaya kapalı" ifadesini kullandı.     Fransa'da tepkiyle karşılanan ve protestolara neden olan emeklilik reformu hakkında Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, açıklamalarda bulundu. Borne, Fransız basınına verdiği röportajda, emeklilik reformu kapsamında emeklilik yaşının kademeli olarak 64'e yükseltilmesi hakkında yaptığı açıklamada, "Bu artık tartışmaya kapalı" dedi. Borne, 64 yaşın işveren örgütlerini ve sendikalarını dinledikten sonra önerdikleri uzlaşma olduğunu ifade ederek, "Amacımız, 2030'da mali açıdan dengeli bir sisteme sahip olmamızı sağlamaktır" ifadelerini kullandı. Reform ile kadınların haksız yere hedef alındığı yönündeki açıklamalar hakkında ise Borne, aynı fikirde olmadığını belirterek, "Durumu analiz etme sürecindeyiz" dedi.  Hükümet gerekli diyor ama...     Hükümet, Fransa'nın ortalama yaşam süresinin uzaması ve doğum oranlarının düşmesi nedeniyle reformun emeklilik sistemini ayakta tutmak için gerekli olduğunu söylüyor. Söz konusu yasa tasarısı yarın parlamento komisyonuna gönderilecek ve 6 Şubat'ta Ulusal Mecliste tartışmaya açılacak. Muhalifler, yasa tasarısı hakkındaki tartışmayı daha da karmaşıklaştıracak 7 bin değişiklik önerdiler.    Hükümet, parlamentoda mutlak çoğunluğa sahip değil ve yasa tasarısını meclisten geçirmek için muhafazakarların oylarına ihtiyacı var. Ancak, hükümet özel anayasal yetkiler kapsamında yasa tasarısını oylama yapmadan geçirme seçeneği sahip fakat böyle bir girişim güven oylaması ve ülkede muhtemel yeni parlamento seçimlerini tetikleyebilir.      Geniş çaplı protestolar yapılacak    Reformu "adaletsiz" olarak nitelendiren Fransa'nın sekiz büyük sendikası, yasa tasarısına karşı salı günü geniş çaplı bir eylem gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Protestolar nedeniyle toplu taşımada da büyük aksaklıkların yaşanması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.