Hava Durumu

#Hamilelik

Lodoshaber.Com - Hamilelik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hamilelik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hamilelere sıcak hava uyarısı! Haber

Hamilelere sıcak hava uyarısı!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Kuzukıran, "Hamile kadınlar sıcak havalarda daha fazla sıcaklık hissedebilir ve artan hormon seviyeleri, terleme üzerinde etkili olabilir. Sıcağa maruz kalmak, hamilelik döneminde daha yoğun etkiler göstermektedir" dedi. Hamilelik sırasında bazal vücut ısısının progesteron hormonunun etkisiyle genellikle arttığını söyleyen Op. Dr. Nuray Kuzukıran, "Hamilelik sırasında vücut ısısı artışı, genellikle hafif ve tolerans edilebilir düzeydedir.  Aşırı sıcak ortamlarda uzun süre kalmak, yüksek fiziksel aktivite düzeyleri, yeterli sıvı alımının olmaması ve yüksek nem, sıcak çarpması riskini kolaylıkla artırabilir" şeklinde konuştu. Hamile bir kadında güneş çarpması belirtilerinin yüksek ateş, baş ağrısı ve baş dönmesi, hızlı kalp atışı, nefes darlığı ve bilinç kaybı ile bayılma olarak ortaya çıkabildiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Kuzukıran şunları söyledi; "Hamile kadınların bazı önlemler alarak sıcak çarpmasından korunması mümkündür. Sıcak günlerde dışarda uzun süre kalmamaya dikkat edilmelidir. Bol ve hafif giysiler giyilmelidir. Serin ve klimatize edilmiş mekanlarda vakit geçirilmelidir. Bol miktarda su içilmeli ve susuz kalmamaya özen gösterilmelidir. Vücut ısısını artırabilecek fiziksel aktiviteler serin saatlerde yapılmalı, elektrolit içeren içecekler tüketilmelidir." Op. Dr. Nuray Kuzukıran açıklamasını, "Unutmamalıdır ki her gebelik farklıdır ve bazı gebeler diğerlerinden daha hassas olabilir. Bu nedenle, gebelerin kendisini dinlemesi ve eğer herhangi bir endişe olması durumunda doktoru ile iletişime geçmesi önerilir. Sağlıklı bir gebelik için düzenli kontroller ve dikkatli davranışlar oldukça önemlidir" diyerek tamamladı.

Hamilelikte diş hastalıkları düşük riskini 7 kat artırabilir! Haber

Hamilelikte diş hastalıkları düşük riskini 7 kat artırabilir!

Hamileliğin ilk aylarında görülen kusmaların, değişen beslenme alışkanlıklarının ve hormonal değişimlerin etkisiyle diş etlerinde hassasiyet ve kanama oluşturabileceğini belirten Diş Hekimi Tuğçe Serdaroğlu, “Diş ve diş eti hastalıkları, düşük ağırlıklı bebek doğum ihtimalini 7 kat artırmaktadır. Kanama nedeniyle anne adayları diş fırçalamayı bırakmamalıdır. Diş eti iltihabı dişlerin ve diş etlerinin etkin bakımı ve temizlenmesi ile önlenebilir” dedi.      Medical Park Ordu Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Dt. Tuğçe Serdaroğlu, hamilelikte ağız ve diş sağlığının önemine değindi. Diş ve diş eti hastalıklarının, düşük ağırlıklı bebek doğum ihtimalini 7 kat artırdığını söyleyen Serdaroğlu, bu nedenle hamilelerin, ağız bakımlarına ve beslenmelerine daha fazla özen göstermeleri gerektiğine dikkat çekti. Dt. Serdaroğlu, şu bilgileri verdi:     “Kanama nedeniyle anne adayları diş fırçalamayı bırakmamalıdır. Diş eti iltihabı dişlerin ve diş etlerinin etkin bakımı ve temizlenmesi ile önlenebilir. Her gün en az 2 kez, mümkün olan durumlarda her yemekten sonra dişler fırçalanmalıdır. Diş araları diş ipi ile temizlenmelidir. Diş hekiminin önerisi olmadığı sürece ağız gargarası kullanılmamalıdır. Hamilelikte kontrol amacı ile düzenli olarak diş hekimine gitmek gerekir. Şiddetli ağrı ve iltihabın olduğu durumlarda tedavi hamileliğin hangi döneminde olursa olsun yapılmalıdır. Özel durumlar haricinde diş tedavisi ve diş çekiminin hiçbir sakıncası yoktur. Ancak seanslar mümkün olduğunca kısa tutulur. Anestezi ve ilaç verilmesi gereken durumlarda kadın doğum uzmanı ile irtibat kurulabilir. Ertelenebilecek işlemler doğumdan sonraya bırakılır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.