Hava Durumu

İsrail'den tam abluka emri: elektrik yok, gıda yok, yakıt yok

Hamas'ın cumartesi başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında İsrail de Gazze Şeridi'ne savaş uçaklarıyla saldırı başlatmıştı. Dünyanın yakından takip ettiği süreçte her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artarken Hamas tarafından kaçırılan İsrailli rehinelerin Gazze'deki yer altı tünellerinde tutulduğu iddia ediliyor. Sayılarının 750'yi bulduğu iddia edilen rehinelerle ilgili Hamas'ın planı ortaya çıktı. İsrail ise Gazze Şeridi'nin tamamen kuşatılması yönünde emir verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İsrail'den tam abluka emri: elektrik yok, gıda yok, yakıt yok

Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonuna İsrail, Gazze Şeridi'ni bombalayarak karşılık vermişti. Her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı giderek artıyor. Kara harekatı için hazırlık yapan İsrail, Gazze Şeridi'ni aralıksız bombalıyor. İsrail'in Lübnan sınırı yakınlarında yanlışlıkla kendi askerini vurduğu aktarılırken, Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin akıbetiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Öte yandan İsrail, Gazze Şeridi'ni tam abluka altına almak için harekete geçiyor.

REHİNE SAYISI TAHMİNLERİN ÜZERİNDE OLABİLİR

İsrail'in ABD Büyükelçiliği, en az 100 İsrailli’nin rehin alındığını bildirse de İsrail medyasında yer alan haberlerde en az 750 kişinin kaybolduğu belirtilirken, gerçek rehine sayısının tahmin edilenin çok üzerinde olabileceği düşünülüyor.

'CANLI KALKAN' DETAYI

Rehinelerin, Gazze'deki tünellerde tutulduğu belirtilirken, Hamas'ın elindeki İsrailliler'i, olası bir kara harekâtında canlı kalkan olarak kullanmayı planladığı iddia edildi.

GAZZE ŞERİDİ İÇİN 'TAMAMEN KUŞATMA' EMRİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nin tamamen kuşatılması emrini verdiğini açıkladı. Gallant, "Elektrik, yiyecek, yakıt olmayacak. Her şey kapanacak. İnsani hayvanlarla savaşıyor ve buna göre hareket ediyoruz" açıklamasında bulundu.

300 BİN YEDEK ASKER SEFERBER EDİLDİ

İsrail'de 300 bin yedek asker seferber edildi. Dün, Kara harekatı için 24-48 saat süre verilmişti. Harekatın yarın başlaması öngörülüyor.

ABD'DEN YENİ AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Harris, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü.

Görüşmede Harris, kendisi ve eşi adına Hamas saldırılarından etkilenen herkese acil şifa, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

"Korkunç ve eşi benzeri görülmemiş" saldırıları kınayan Harris, "bu tarz terör saldırılarının asla bir gerekçesi olmadığını" ifade etti.

ABD'nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz desteğini yineleyen Harris, ülkesinin İsrail’e gereken desteği sağlamakta kararlı olduğunu vurguladı.

GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 493'e yükseldi.

FESTİVAL ALANINDA 250’DEN FAZLA CESET BULUNDU

Hamas üyeleri, dün paramotorlarla festival alanına baskın düzenlemiş, kalabalığa ateş açmıştı. Festivale katılanlar bölgedeki çalılıklara ve meyve bahçelerine saklanarak, İsrail ordusunun kendilerini kurtarmasını beklemişti. Felaket Kurbanlarının Teşhisi Organizasyonu (ZAKA), İsrail’in güneyindeki çölde düzenlenen Süpernova Festival alanına Hamas tarafından yapılan baskın sonrası bölgede şu ana kadar 250’den fazla ceset toplandığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 91'i çocuk 436 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 271 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 Filistinli yaşamını yitirmişti.

İsrail basınında, saldırılarda şu ana kadar 700 İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 315 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.