Hava Durumu

BM: Sudan eşi benzeri görülmemiş açlık felaketiyle karşı karşıya

BM kuruluşlarının verilerine göre, 755 bin insan felaket düzeyinde gıda güvensizliği yaşarken, 25,6 milyon insan kriz düzeyinde açlık çekiyor. Birleşmiş Milletlerin (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Sudan'ın eşi benzeri görülmemiş bir açlık felaketiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
BM: Sudan eşi benzeri görülmemiş açlık felaketiyle karşı karşıya

BM'nin Roma merkezli kuruluşları FAO ve WFP'nin New York merkezli UNICEF'le yaptığı ortak yazılı açıklamada, Sudan'a yönelik yeni gıda güvenliği projeksiyonlarının endişe verici boyutta olduğu belirtilerek, "Söz konusu projeksiyonlar, Sudan'ın 2000'li yılların başındaki Darfur krizinden bu yana görülmemiş ölçekte yıkıcı bir açlık felaketiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, BM'nin ilgili ajanslarının, Sudan'da bir yıldan fazladır devam eden savaşın gıda güvenliğini tamamen bozduğu ve Sudan halkının, özellikle de çocukların koşullarının hızla kötüleştiği konusunda uyardığı kaydedildi.

Açıklamada, acil bir ateşkesin, engelsiz ve sürdürülebilir insani erişim ile insani yardım müdahalesinin genişletilmesi ve BM ajanslarının gereken yardımı hızlı şekilde ulaştırabilmesi için gerekli olduğu vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.