Hava Durumu

Alinur Aktaş'tan kamu borçlarına ilişkin açıklama!

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçen günlerde açıklanan ve kendi dönemine ait olan kamu borçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Alinur Aktaş'tan kamu borçlarına ilişkin açıklama!

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçen günlerde açıklanan ve kendi dönemine ait olan kamu borçlarına ilişkin açıklamada bulundu. 

Aktaş'ın açıklaması şöyle;

Kıymetli Bursalı Hemşehrilerim. Son günlerde başkanlığım dönemindeki kamu borçlarına ilişkin yapılan asılsız iddialara yönelik açıklamamı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in devraldıkları Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 4,5 milyar TL SGK ve vergi borcu olduğu bu borcun büyük kısmının SGK borcu olduğu iddasını büyük bir dehşet ve hayretle takip ettim. Müddei iddiasını ispatla mesuldür. Aksi halde müfteridir! Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ve BUSKİ'nin SGK borcu yoktur. İştiraklerden Burulaş'ın 31 Mart 2024 tarihine kadar 600 küsür milyon TL civarında SGK borcu bulunmaktadır. Ayrıca 1 Nisan'dan itibaren de yeni seçilen başkanın idaresindeki Burulaş SGK borcunu ödememektedir.

Dolayısıyla söylenen rakamlar ve bilgiler külliyen yalandır! Rakamlarla yalan söyleme konusunda uzman olan CHP idaresinin yeni bir tiyatrosu ile Bursa halkı uyutulmak ak Belediyeciliğin yüz akı Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin itibarı zedelenmek isteniyor. Mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana 2 makam aracını satıp 5 minibüs almaktan, faaliyette olan lokantayı Semt Lokantasına çevirmekten başka ne yapmıştır? Geçmiş dönem yönetimlerini iftira ve asılsız bilgilerle töhmet altında bırakarak, yoksa önümüzdeki dönem vermeyecekleri hizmetlerin üstü mü örtülüyor? Ya da kılıf mi uydurulmaya çalışılıyor?

Unutulmamalı ki 31 Mart'tan bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi ile tüm bağlı kurum ve kuruluşlarının yetki, görev ve sorumluluğu Sayın mevcut Başkan'dadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.