Sertifika töreni, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Emir Gültekin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Birimi öğretmenleri, OKA Yönetim Kurulu Üyesi Amasya Valisi Yılmaz Doruk'un eşi Meral Doruk, Eğitmen Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Pembe Gül Karagöz'ün katılımında Geleneksel Türk Sanatları Merkezi'nde düzenlendi.
Amasya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu, İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliği ile uygulanan proje kapsamında 12 haftalık çevrim içi ve uygulamalı eğitimler verildi. Kadın usta öğreticilerden oluşan 9 kursiyerin eğitim aldığı proje ile Amasya'da yaygın olarak icra edilen çini sanatında ve çini üretiminde önemli rol alan usta öğreticilerin kapasitelerinin güçlendirilmesi böylelikle daha kaliteli, sanatsal ve katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarılması ve Amasya çinisinin marka değerinin artırılması amaçlandı.
Amasya çini sanatı
Amasya çini sanatı, geçmişten bugüne uzanan köklü bir geleneğe sahip olup bölgenin kültürel mirasının önemli bir parçasını oluşturuyor. Özgün turkuaz renkli çiniler, şehzadeler şehri Amasya'da Gök Medrese Camii ve Türbesi olarak bilinen yapıya ve bulunduğu mahalleye adını vermiş durumda.