MSB'den tutuklanan Tuğgeneral hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) X hesabından yaptığı açıklamada MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz'ın fotoğrafının sosyal medyada özellikle FETÖ'cü hesaplar ve bazı basın-yayın organları tarafından, Şanlıurfa'da adı insan kaçakçılığına karışan ve tutuklanan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın yerine kullanıldığını tespit ettiklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:57
https://www.lodoshaber.com

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) X hesabından yaptığı açıklamada MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz'ın fotoğrafının sosyal medyada özellikle FETÖ'cü hesaplar ve bazı basın-yayın organları tarafından, Şanlıurfa'da adı insan kaçakçılığına karışan ve tutuklanan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın yerine kullanıldığını tespit ettiklerini duyurdu. 

Konuyla ilgili uyarıda bulunan MSB'nin açıklaması şu şekilde:

"MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz'ın aşağıdaki fotoğrafının sosyal medyada özellikle FETÖ'cü hesaplar ve bazı basın-yayın organları tarafından, Şanlıurfa'da adı insan kaçakçılığına karışan ve tutuklanan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Fotoğrafı kullanan sosyal medya hesapları ve basın-yayın organları hakkında suç duyurusu dâhil her türlü hukuki süreç işletilmektedir, işletilecektir. Halkımızın, kamuoyunun yanıltılmasına yönelik ve itibar suikasti içeren bu tür paylaşımlar / yayınlar konusunda dikkatli olması önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."