10 Ekim Davası'nda yine karar çıkmadı

Ankara Tren Garı Meydanı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD'in düzenlediği saldırıda 103 kişinin katledilmesine ilişkin görülen davada 1 Temmuz'a ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 18:58
https://www.lodoshaber.com

Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim 2015'te IŞİD'in canlı bombalarıyla 103 kişinin katledilmesine ilişkin davanın karar duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davada, 26 sanıktan tutuklu olan 10'u hakkında hüküm verilmesi bekleniyor. 16 sanık ise firari.

Çok sayıda milletvekili, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı duruşmada Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri de hazır bulundu.

Duruşmada müştekilerin sözlerinin ardından mahkemeye ara verildi ve sanıkların savunmasına geçildi. 

Ancak sanık Erman Ekici'nin avukatının sağlık raporu dolayısıyla savunması alınamadı. Duruşma, karar için 1 Temmuz Pazartesi günü saat 9.30'a ertelendi.

TBB DE DURUŞMAYA KATILDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, "Türkiye'de yaşanmış en büyük katliam, 103 insanımız hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. Yüzlerce meslektaşımızın yaşam hakkının korumak zorunlu bir unsudur ve TBB duruşma katılması zorunludur. Katliamda bir avukat olan Avukat Uygar Coşkun da hayatını kaybetti" diyerek duruşmaya TBB olarak katılma talebinde bulundu.

Mahkeme, TBB'nin talebini kabul etti. 

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Komisyonu'ndan Avukat İlke Işık, "8 yılda mahkemeye 256 talep sunduk,neredeyse tamamı reddedildi. Reddettiğiniz şey insanlığa karşı suçtur ve bu IŞİD'i öfkeli çocuklar olarak gören, Kobane düştü düşecek diyenlerin bakış açısıdır. İnsanlığa karşı suçu yok sayarsanız IŞİD'i aklarsınız" ifadelerini kullandı.

Avukatlar alkışlarla cübbelerini bırakıp ailelerin yanına geçti.

Duruşma salonunda "adalet istiyoruz" sloganları atıldı. Ardından katliamda ölenlerin aileleri söz istedi.

Bir kişi, "Sayın başkan oğlumu kaybettim, adalet istiyorum, sizden adalet istiyorum, arkanızda yazan yazıya saygı duymanızı istiyoruz" dedi.

Mahkeme salonunda hoparlör olmamasına duruşma salonundakiler tepki gösterdi.

Mahkeme başkanı ise "Hoparlör yok" yanıtı verdi. Bunun üzerine Avukat Mehtap Coşkun Sakinci, "Biz söz hakkımızı kullanmadan, karar veremezsiniz. Bu hukuka aykırıdır. Hoparlör getirilene kadar bekleyeceğiz" dedi.

Avukat Murat Yılmaz, "Bu meseleyi çözemiyorsanız o cübbeyi çıkaracaksınız" diyerek tepki gösterdi.

Mahkemeye 15 dakika ara verildi.