Utanç veren açıklama! " Kadınlar Hamamı"da kapatılsın o zaman!

İYİ Partili Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı öyle bir açıklama yaptı ki okuyan herkesi şaşkına çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 14:11
https://www.lodoshaber.com

İYİ Partili Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı öyle bir açıklama yaptı ki okuyan herkesi şaşkına çevirdi.

 Karabatı, Bursa’daki kadınlara özel tek plajı “Lezbiyenler mesken tuttu” diyerek kapattı. Bu da yetmedi gelen tepki mesajlarına verdiği cevapla Karacabey halkına ve tüm kadınlara ikinci şoku yaşattı.Başkan Karabatı akıllara durgunluk veren kararını “Lezbiyenler dedim, hanımlar eşleriyle tatil yapıyor. Erkek çocuğu plaja almayan zihniyeti geride bıraktık” diyerek savundu.

Başkan Fatih Karabatı, çoğunlukla tesettürlü kadınların gittiği Bursa’daki tek kadınlar plajını kapatarak kadın-erkek karışık girilebilir hale getirdi.

Başkan Karabatı, Facebook’ta yaptığı bir yorumda, plajın kapatılmasını “Lezbiyenlerin mesken tuttuğu bir plaj” diyerek savunması çok sayıda tepkiye yol açtı.

Karabatı’nın sosyal medyada kendisine tepki gösteren bir vatandaşa “ Eşinizle gittiğiniz tatilde bir şeye ihtiyaç duymazsınız. Hanımlar eşleri ile tatil yapmalı” cevabı ise “yok artık” dedirtti. Karabatı’nın üslubu ve zihniyeti Karacabeylileri hayretler içinde bıraktı.

Karacabey Belediyesi eski Başkanı Ali Özkan’da sosyal medyadan duruma tepki gösterdi. TİVİPORT’a açıklama yapan Özkan, 8 seneden beri plajın sorunsuz bir şekilde hizmet verdiğini söyleyerek “ 22 km sahil bandımız cennet koylarımız var. Yıllarca Karacabey’in adını en iyi şekilde tanıtmak için çabalamış biri olarak ilçemizin adının bu şekilde lezbiyenlik ile anılması, karalanması çok üzdü. Balıkçı Köyü olan Kurşunlu’nun içinde bulunan plaj inançları gereği kapanan kadınlarımızın talebi üzerine açılmıştı. Cankurtaran gibi hizmetleri Büyükşehir’den alıyorduk. Anladığım kadarıyla olumlu yapılan işleri ortadan kaldırma çabasındalar. Bunun başka izahı yok. Eğer bir sorun yaşandıysa bunun Jandarması var Emniyeti gücü var. Trafikte araç kaza yapınca ceza kesiliyor, trafik kapatılmıyor. O zaman kadınlar hamamını da kapatalım. Kelimelerin  kifayetsiz kaldığı bir durum. Küpün içinde ne var dışa o sızar .” yaşanan durumla ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı yaşananlara ne dedi?

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr Mehmet Hasanoğlu ‘da ” Talihsiz bir açıklama. Başkanımız gelen genel şikayetler üzerine bu kararı almış. İfade şekli üzücü olmuş. Sayın Karabatı’nın anlatmak istediğinin çarptırıldığını düşünüyorum” demekle yetindi.

Kaynak: TiviPort